Pratik Bir Şekilde Valiz Nasıl Yerleştirilir?

açık bir bavulda bulunan eşyalar

İster seyahat ister taşınma, amaç ne olursa olsun valiz hazırlama süreci bazen son derece can sıkıcı olabilir. Ancak önceden planlanan valiz iç düzeni ile valiz hazırlamak çok daha kolay bir hale gelebiliyor. Dolayısı ile bu noktada valiz nasıl yerleştirilir sorusu akıllara geliyor. 

İyi bir şekilde organize edilen valiz düzeni sayesinde var olan alanı en iyi şekilde kullanarak maksimum verim alınabilir. Böylece arzu edilen eşyaları kolaylıkla taşıyabilmek mümkün bir hale gelir.

Kaliteli ve lüks çantaların adresi eBavul olarak bu yazımızda sizler için pratik bir şekilde valiz nasıl yerleştirilir sorusunu cevaplamaya çalışacağız. Siz de verimli bir şekilde düzenlenmiş valiz ile ihtiyacınız olan eşyaları yanınızda bulundurabilirsiniz. 

Valiz Yerleştirme Taktikleri

Bavula beyaz kıyafet koyan kadın

Günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşıp kendinize vakit ayırabilmenizi sağlayan tatil programları beraberinde valiz konusunu gündeme getirir. Öyle ki valiz nasıl yerleştirilir sorusu da ön plana çıkar. 

Her ne kadar çocuk valizleri, pilot valiz gibi farklı tip bavul modelleri olmasına rağmen valiz yerleştirme taktikleri genel olarak bütün valizler için aynıdır. Peki pratik bir şekilde valiz nasıl yerleştirilir, gelin 11 madde altında bakalım.

1. Hava Durumuna Dikkat Edin

Seyahate çıkmadan önce ilk olarak gideceğiniz yerin hava durumu nasıl diye bakmanız valiz hazırlama sürecinde sizi fazlasıyla rahatlatacaktır. Ayrıca gereksiz kıyafetlere yer vermeyerek valiz alanından yüksek bir verim elde etmenizi sağlayacaktır. 

Eğer yağmur yağacaksa bir yağmurluk almak son derece doğru bir seçim olacaktır. Öte yandan şemsiye gibi fazladan yer kaplayacak bir eşyanın alınmasına gerek yok. Yağmurluk yer kaplamadığı için valize kolayca yerleştirilebilir. Ancak sıcak ve kuru bir hava olacaksa yazlık birkaç kıyafet fazlasıyla yeterli olacaktır.

2. Kıyafetlerinizi Rulo Yapın

bir bavul içerisinde rulo haline getirilmiş kıyafetler

Valiz nasıl yerleştirilir sorusunun belki de en temel cevabı kıyafetlerinizi katlamak yerine rulo haline getirmek olacaktır. Giysilerinizi rulo halinde valize yerleştirmek size yer tasarrufu sağlayacaktır. Bu sayede rulo haline getirilen eşyalar ile valiz alanından maksimum verim elde edilebilirsiniz.

3. Seyahat Programınıza Uygun Bir Kıyafet Seçimi Yapın

Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz yere ve planladığınız aktivitelere bakarak ihtiyacınız olacak kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede valizden maksimum verim elde edebilirsiniz. Ayrıca seyahat sırasında gerek duymadığınız kıyafetleri de fazladan bir yük haline getirmemiş olursunuz.

4. Ağır Eşyaları Alta, Hafif Eşyaları Üste Yerleştirin

Ağır ve büyük eşyaları valizin alt kısmına yerleştirmeye dikkat etmek valiz nasıl yerleştirilir konusunda size yardımcı olacaktır. Hatta en ağır eşyalarınızı tekerlek üzerine yerleştirmelisiniz.

Öte yandan küçük ve hafif eşyaları ise valizin en üst kısmına koymalısınız. Bu sayede ağır eşyaların hafif eşyalara hasar vermesini önleyebilirsiniz. Ayrıca kıyafetlerin de kırışmasının önüne geçebilirsiniz.

5. Ayakkabıların İç Kısmını Kullanın

Bavula beyaz ayakkabı yerleştiren adam

Seyahatiniz sırasında yanınıza aldığınız ayakkabıların iç kısımlarını küçük eşyalar ve çoraplar için kullanabilirsiniz. İç çamaşırlarınızı rulo yaparak ayakkabı içine yerleştirebilir böylece valiz iç alanından yüksek bir verim elde edebilirsiniz. 

Ayrıca kırılmaya müsait küçük boyuttaki eşyalarınızı da ayakkabı içine yerleştirebilirsiniz. Ayakkabıların iç kısmının sunmuş olduğu yumuşak alan kırılabilen eşyalarınızı koruyabilir bir yapıdadır.

Öte yandan ayakkabılarınız için ayrı bir valiz tercih ederseniz size fazla ağırlık vermeyecek kabin boy valiz modellerine göz atabilirsiniz. Ayarlanabilir kilit sistemi ile ekstra bir güvenlik sağlayan Axpe abs bavul ile ayakkabılarınızı güvenle yanınızda taşıyabilirsiniz.

6. Ayakkabılar İçin Galoş Kullanın

Kıyafetleriniz ve ayakkabılarınız aynı valiz içerisinde olacaksa galoş kullanmanızı tavsiye ederiz. Valize koyduğunuz ayakkabılarınız için galoş kullanmak hem yerden tasarruf sağlayacaktır hem de kıyafetlerinizin kirlenmesinin önüne geçmeye çalışacaktır. Böylece ayakkabılarınızı uygun bir şekilde valizinize yerleştirebilir ve eşyalarınızı korumuş olursunuz.

7. Öncelik Verdiğiniz Eşyaları En Üste Koyun

valiz içini düzenleyen kadınSeyahatiniz boyunca hangi kıyafeti ne gün giyeceğinize valiz hazırlama sürecinde karar vermeniz önemli bir ayrıntıdır. İlk gün giyecekleriniz üst kısımda, son gün giyecekleriniz ise alt kısımda olacak şekilde valizinizi düzenleyebilirsiniz. Böylece aradıklarınız kolaylıkla ve valizinizi dağıtmadan bulabilirsiniz.

8. Vakumlu Torba Tercih Edin

Eğer uzun süreli bir seyahate çıkıyorsanız haliyle valizinize çok eşya sığdırmak isteyebilirsiniz. Bir de kış mevsimi ise yanınıze kalın giysiler almanız gerekir ki bu kıyafetler de fazla yer kaplar. Ancak endişelenmenize gerek yok. Seyahat boy vakumlu torbalar ile valiz alanından fazlasıyla tasarruf edebilirsiniz.

Vakumlu torbalar sayesinde yanınıza alacağınız eşyalar çok daha az yer kaplayabilir. Bu sayede valiz alanını en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Hatta vakumlu torbaları daha sonrasında kirlilerinizi koymak için de kullanabilirsiniz.

Ek olarak fazla eşyalarınız için tercih edebileceğiniz büyük boy bavul modelleri arasında bulunan United Colors of Benetton abs bavul ile gerekli birçok eşyanızı valizinizin içine sığdırabilirsiniz. Ayrıca hem büyük boy bir valiz hem de vakumlu poşetler sayesinde alandan yüksek seviyede kazanç sağlarsınız.

9. Şapkanızın İç Kısmını Kullanın

Bavul içerisindeki kıyafetleri düzenleyen bir kadınEğer yanınıza şapka alacaksanız, valiz yerleştirirken şapkalarınızın içerisine çorap veya iç çamaşırı gibi küçük eşyalarınızı koyabilirsiniz. Böylece hem şapkalarınızın yapısını koruyarak zarar görmelerini önleyebilir hem de valiz alanından yer kazanmış olursunuz.

10. Sıvılar İçin Kilitli Poşet Tercih Edin

Valiz nasıl yerleştirilir konusunda belki de en dikkat edilmesi gerekenlerden bir tanesi yanınıza aldığınız sıvıların güvenli bir şekilde yerleştirilmesi olacaktır. Sıvı maddeleri taşırken dökülme durumu söz konusu olabilir. Bu nedenle kilitli poşetler tercih edilerek güvenli bir taşıma sunulabilir.

11. Parfüm Yerine Kağıt Parçaları Kullanın

Valiz düzenlerken severeke kullandığınız parfümünüzü yanınızda taşımak isteyebilirsiniz. Ancak parfüm şişeleri valizden kazanılan verimi azaltır. Bu nedenle bütün bir şişeyi taşımak yerine küçük kağıt parçaları kullanabilirsiniz. Kağıt parçalarına sıkacağınız parfümleri kıyafetlerinizin arasına yerleştirerek eşyalarınızın güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda valiz nasıl yerleştirilir sorusuna cevap vermeye çalıştık. Siz de eBavul’un sunduğu kaliteli ve şık seyahat çantaları ile yukarıdaki valiz yerleştirme taktiklerini uygulayabilirsiniz. Arzu ettiğiniz tarza hitap eden bavul modelleri ile alandan maksimum verim elde edebilirsiniz.

Etiketler: Blog
Ekim 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR