Sırt Çantası Kullanmak İskelet Sağlığa Zararlı Mıdır?

Sırt Çantası Kullanmak İskelet Sağlığa Zararlı Mıdır?

Sırt Çantası Kullanmak İskelet Sağlığa Zararlı Mıdır?

İster okul çağında olun ister yetişkinlik döneminde, sırt çantası kullanmak herkesin en sık tercih ettiği bir taşıma yöntemidir. Birçok farklı çanta modeli genellikle tek omuz askısına sahip olduğu için sırt çantası büyük bir avantaj sağlar. Gün içerisinde sağladığı konfor sebebi ile oldukça sık kullanılan sırt çantası modelleri aynı zamanda da şık tasarımları ile de herkesin beğenisini kazanmıştır. Eşyalarımız özgürce yanımızda bulundururken aynı zamanda bize hareket kısıtlaması getirmeyen, ellerimizin serbet olmasını sağlayan sırt çanta modelleri iskelet sistemimiz için sağlık açısından zarar teşkil eder mi gelin birlikte inceleyelim.

Sırt Çantası Nasıl Doğru Şekilde Kullanılır?

Erkek ve kadın sırt çantası kullanımında konfor sağlaması açısından ağırlığın iki omza yayılması kolay bir taşıma yöntemidir. Fakat fazla ağır veya vücut anatomisi ile uyumsuz olan sırt çanta modelleri bel, boyun ve omuz ağrısına sebep olabilir. Özellikle de henüz gelişim çağında olan çocuklarda yanlış sırt çantası kullanımı, ilerleyen süreçlerde ciddi sağlık problemlerine sebebiyet verebilir. Sırt çantasının doğru kullanımında en önemli esaslardan biri de sırt çantasındaki taşıdığınız yükün, kendi vücut ağırlığınızın %15’inden fazla olmamasıdır. Ayrıca sırt çantası askılarının şekli ve yapısı da oldukça önemli bir yere sahiptir. Fazla ince sırt çantası askıları omuzlarda belli bir bölgeye aşırı derecede baskı uygular, bu nedenle de kollardaki damar ve sinirler bu baskıdan dolayı ağrı ya da uyuşukluk gibi problemler yaşayabilir.

                                                                                                                                                 

                    

Öte yandan sert sırt çantası askıları bel, boyun ve sırtınızdaki bağ dokusuna da hasar verebileceği için olabildiğince yumuşak ve ortopedik dolguya sahip kadın ve erkek sırt çantası modellerine yönelmek en doğrusu olacaktır. Ayrıca sırt çantalarını tek omuzda taşımak da aynı şekilde sağlıkla ilgili problem yaşamanıza neden olabilecek etmenlerden biridir. Tek omuzda yük taşımak skolyoza neden olacağı gibi aynı zamanda da günlük hayatta ağrı yaşamanıza de sebebiyet verir. Mümkün olduğunca taşıdığınız yükü sırt çantası seçerken en konforlu şekilde taşımaya özen göstermeniz gereklidir.


En Şık Kadın Ve Erkek Sırt Çantası Modellerini Keşfedin

eBavul’da son kalitede ve en uygun fiyatlara bulabileceğiniz yüzlerce çeşide sahip sırt çantası modelleri sizleri bekliyor. Birbirinden şık ve yaratıcı tasarımlarla üretilen eBavul en iyi sırt çantası markaları ve modellerini sizlerle buluşturdu!

                                                                                                                                                   

eBavul’un birbirinden şık ve hesaplı sırt çanta modelleri için internet mağazasına göz atabilirsiniz. En hesaplı ve en kaliteli ürünler eBavul ile şimdi tek tıklama uzağınızda!


 
Etiketler: Sırt Çantası Kullanmak İskelet Sağlığa Zararlı Mıdır?
Mart 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR