Okul Çantasına Eşlik Eden Kalemlikler

Okul Çantasına Eşlik Eden Kalemlikler

Okul Çantasına Eşlik Eden Kalemlikler

Çocukların okul hayatına başlamasıyla kalem çantası modelleri hayatlarına girmiştir. Ama kalem kutusu sadece kalemleri muhafaza etmekle kalmaz. Çocuklar kalemlik kullanarak düzenli olmayı öğrenir. Kalemliklerini silgi, kalem, kalem ucu, kalemtıraş ile yerleştirirken kullandıkları okul eşyalarına sahip çıkmaları gerektiği düşüncesiyle sorumluluk almayı öğrenirler.

Ebeveynler kendi eşyalarının sorumluluğunu alan çocuklarını ödüllendirmek için, çocuğuna sorumluluk bilinci aşılamak için, bazen de çocukların okulda eşyalarını unutmasını engellemek amacıyla çocuklara kalem kutusu alırlar.

Her Yaşa Uygun Kalemlik Modelleri

Kalemlik okul malzemelerinin taşınıp korunmasını kolaylaştırır. Çocuklar aradıklarını kısa sürede bulmayı öğrenirler. Bu durum onlara düzenliyi olmayı öğreterek düzen alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olur. Ayrıca öz güven anlayışları gelişir ve eşyalarına değer verip korumayı öğrenirler.

Kalemlik modelleri minik cepli, tek gözlü, çok bölmeli, kumaş, tüylü, kapaklı, desenli ve fermuarlı kalemlik olarak ayrılmaktadır.

Kalem Çantası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde çok fazla sayıda kalemlik modelleri vardır. Kalemlikler hem yetişkinler hem de çocuklar için üretilmiştir. Ama daha çok çocuklar için tasarlanan kalem çantası modelleri daha fazla sayıdadır. Özellikle çocukların daha fazla kullanıyor olduğu kalemlik modelleri seçilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Çocukların sıklıkla kullandığı kalemlikler, kanserojen madde içermemelidir. Kolay yıpranan ve çabuk kirlenen kalemlikleri tercih ederseniz sık sık kalem çantası değiştirmek zorunda kalacağınızdan uzun vade de kalemliğe ödediğiniz maliyeti daha çok arttırmış olursunuz. Bu yüzden dikkatli olup kolay eskiyen kumaşlardan üretilmiş kalem kutusu modellerini daha az tercih etmelisiniz. Kalemlik alırken hacmine ve büyüklüğüne de dikkat etmeniz gerekir. Çok kalemi olmayanlar ve ilkokul öğrencileri için küçük boydaki kalemlik çanta ideal olacaktır.

Kalem Çantası Temizliği

Genellikle okul sıralarında duran kalemlik çantası kirlenir. Kalemlik, kalemden dolayı oluşan lekelerin temizlenmesi için düzenli olarak yıkanmalıdır. Kalem kutusu alırken yıkanabiliyor olan modelleri tercih edebilirsiniz. Kalemliği makinede birkaç eşyayla beraber otuz derecede yıkayabilirsiniz. Bu yıkama işlemi sadece kumaş kalemlik modelleri içindir. Diğer deri kalemlik modellerini nemli bir bezle silmeniz yeterli olacaktır.

Her bütçeye uygun kalemlik fiyatları ve modellerine eBavul aracılığıyla sahip olabilirsiniz.


 

Etiketler: Okul Çantasına Eşlik Eden Kalemlikler
Ocak 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR