Yaşa Göre En İyi Okul Çantası Markaları

okula giden sırt çantalı çocuklar

Eğitim hayatı boyunca öğrencilerin kendi zevklerine uygun okul çantalarını tercih etmeleri, onların okula daha yüksek motivasyon ile gitmelerini sağlar. Ancak elbette yaşa ve eğitim kademesine göre farklı boyut ve özellikte çanta modellerine ihtiyaç duyulmaktadır. 

Anaokulundan üniversiteye kadar geniş bir yelpazede sunulan okul çantaları, öğrencilerin fiziksel gelişimini destekleyerek işlerini kolaylaştırmak için tasarlanır. Çantaların tek omuza takılabilen, sırta asılabilen ya da çekçekli ve tekerlekli okul çantası modelleri sıkça tercih edilen modeller arasında yer alır.

Peki farklı markalar tarafından piyasaya sürülen yüzlerce ürün çeşidi arasından çocuğunuzun yaşına ve zevkine uygun marka ve modele nasıl karar vereceksiniz? Dünyanın önde gelen markalarının çanta ve cüzdan modellerine tek tıkla ulaşabileceğiniz eBavul ailesi olarak en iyi okul çantası markaları ve bu çantaların öne çıkan özelliklerini sizler için inceledik.

1. Rengarenk ve Konforlu: En İyi Anaokulu Çantası Markaları

küçük tatlı kız çocuğu

Eğitim hayatının ilk basamağı olan anaokulu, her çocuk için hayatının en eğlenceli ve unutulmaz dönemleri arasında yer alır. Fakat anaokulu çağı olarak nitelendirilen 4 - 5 yaş aralığındaki çocuklara özel olarak üretilen modeller oldukça fazla çeşitliliğe sahiptir. Kullanım konforu açısından genellikle tek gözlü ve minimal modeller öne çıkar.

Çanta seçerken çanta modelinin hafif malzemeden yapılmış olması, içine beslenme çantasını koyabilecek bir bölmesinin olması, birkaç kıyafet ve oyuncak taşıyabilecek büyüklükte olması önem teşkil eder. Bunun yanı sıra malzeme kalitesi, çantanın görünüşü ve tasarımı da çocuğun yaşına uygun olmalıdır.

Oyun karakterlerinin yer aldığı hareketli ve iddialı modeller genellikle en çok tercih edilen anaokulu çantaları arasında yerini alır. PJ Masks, Harika Kanatlar, Trolls ve Avengers karakterli çanta modeller, en iyi çanta seçenekleri arasında sıralanabilir.

Çocukların kullanımına uygun materyallerle tasarlanan anaokulu çantaları, çoğunlukla tek bölmelidir ya da biri önde, biri arkada yer alan iki bölmeye sahiptir. Bu çantaların suluk gibi eşyaları taşımak için fileli yan cepleri bulunur. Sünger dolgulu omuz askıları olan çantalar çocuğun boyuna göre ayarlanabilir. Uzun ömürlü fermuar tasarımlarının yanı sıra çantalarda ortopedik sırt desteği bulunur.

2. En İyi İlkokul Çantası Markaları İle İlkokula İlk Adım

sırt çantalı ilkokul öğrencileri

İlköğretim döneminde iyi bir okul çantasına sahip olmak çocukların fiziksel gelişimi için son derece önemlidir. Defter ve kitap sayısının oldukça fazla olduğu bu dönemlerde, çocukların okul motivasyonlarının devamlılığında doğru çanta tercihinin rolü büyüktür. 

Hatta çocukların kendi zevklerine göre seçecekleri bir okul çantası, onların okula olan isteklerini daha da artırabilir. Bu dönemde çocuğunuzun taşıyacağı eşyalar ağır olabileceği için kitap ve defterlerin taşınacağı okul çantalarının sağlam ve kaliteli malzemelerden üretilmesi önemli bir kriter olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dilerseniz daha rahat bir kullanım sağlayan çekçekli okul çantaları da tercih edilebilir. Böylece tekerlekli, yerde sürüklenebilen, sırt kısmına çekçek monte edilebilen bir çanta modeli ile çocuğunuzun yükünü hafifletebilirsiniz. Üstelik çekçekli çantalar, çocuklarını okula götüren/okuldan alan anne ve babalar için de kullanım rahatlığı sunar.

Tüm çocuklar çizgi film ya da oyun karakterlerini çok sever. Bu karakterlerin yer aldığı çanta modelleri arasında Hello Kitty, Çilek Kız, Spiderman ve Avengers sırt çantaları sayılabilir. Dolgulu alt tabanı, ayarlanabilir sünger dolgulu omuz askısı, iki bölmeli ana gövdesi, fileli yan cepleri ve ortopedik sırt desteği ile sevilen karakterleri üzerinde taşıyan ilkokul çanta modelleri, keyifli bir ilköğretim dönemi için çocuğunuzu destekleyecektir.

Diğer yandan bu tarz çizgi karakter tasarımlarına sahip çantalar, çocuğunuzun yaşı büyüdükçe ilgi alanından çıkacaktır. Bu noktada henüz çocuğunuz ortaokul kademesine geçmemiş olsa dahi derslerine olan motivasyonunu düşürmemek adına ortaokul çantalarına geçiş yapılabileceğini de belirtmeden geçmeyelim.

3. Gençliğe Adım Adım: En İyi Ortaokul Çantası Markaları

pembe okul çantası

Çocukluktan gençliğe adım atılan bu dönemde çocukların zevkleri ve tercihleri iyice kendini göstermeye başlar. En iyi okul çantası markaları, bu yaş grubundaki çocuklar için özel tasarımlarda ürünler geliştirir. 

Bu dönemde, çocuğunuz fiziksel olarak da gelişme gösterdiği için ilkokul dönemine göre daha büyük okul çantalarına ihtiyaç duyulur. Gelişim çağında olan çocuğunuzun bel ve sırt ağrısı sorunlarıyla karşılaşma ihtimalini azaltmak için tercih edilecek sırt çantasında sırt desteği olmasına dikkat etmenizde fayda var. 

Hem sportif özelliklere sahip hem de daha renkli ve göz alıcı tasarımlara sahip okul çantaları, hem kız hem de erkek çocuklar için ilgi çekici birer seçenek olabilir. Ortaokul kademesindeki 10-13 yaş aralığındaki çocuklar için en iyi okul çantası markaları olarak Jansport, Eastpak, Quicksilver gibi dayanıklı ürünleri ile ön plana çıkan markalar önerilmektedir.

4. İlk Gençlik Yılları İçin En İyi Lise Çantası Markaları

elinde sırt çantası olan yırtık pantolonlu genç

Lise için en iyi okul çantası markaları, lise çağlarının özgür ruhunu yansıtan modellerle gençleri yakalayan markalardır. Klasik ve şık modellerden yana olan gençlerin tercih ettiği renk, bu dönemde genellikle siyahtır. 

Daha dinamik bir görüntü yaratmak isteyen gençler ise rengârenk ürünleri tercih ederek gençlikle birlikte gelen aktif hayatın ruhunu ortaya koymak isterler. Yandan askılı modeller veya şeffaf okul çantaları ise modaya ayak uydurmak isteyen gençlerin ilk tercihleri arasındadır. 

Postacı tarzında okul çantası modelleri de lise kademesinde sıklıkla kullanılan çantalar arasındadır. Şık çizgileri ile sade bir görünüme sahip olan bu modeller, öğrencilere rahat bir kullanım sunar. Tüm bunların yanı sıra en havalı alternatiflerden biri de deri okul çantalarıdır.

Tasarım ögeleri nasıl olursa olsun lisa çağında kullanılacak çantaların sırtı terletmeyen, üç ve daha fazla bölmeli, su geçirmeyen, ekstra laptop bölmesi olan seçeneklerden olması tavsiye edilir. 

Jansport, Vans, United Colors of Benetton, Eastpak, Adidas, Nike, Puma gibi öncü çanta markaları, bu dönemdeki gençler için en iyi okul çantası markaları olarak değerlendirilebilir.

5. Üniversite Yolunda En İyi Okul Çantası Markaları

sırt çantalı üniversiteli gençler

Üniversite yıllarında pek çok öğrenci şık ve rahat askılı çantalar ile kullanışlı sırt çantalarını tercih etmektedir. Ayrıca çapraz çantalar da üniversitenin ritmine en uygun çantalar olarak anılmaktadır. 

Üniversitede kullanılan sırt çantaları, günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline dönüşür. Bu nedenle tercih edilecek çanta tasarımları da daha çok göze hitap eden ögelere sahip olacaktır. Vans, Eastpak, Quiksilver, New Balance, JanSport ve United Colors of Benetton gibi en iyi okul çantası markaları tarafından sunulan modeller gençlerin favorileri arasındadır.

Dizüstü bilgisayarların okulda kullanımı da üniversite yıllarında artacağından elektronik aletleri güvenle taşımayı sağlayacak, kaliteli laptop çantaları da değerlendirmeye alınmalıdır. Birkaç bölmeli bu çantaların ister sırtta, ister elde, isterseniz de omuzda taşınan modelleri bulunur. 
 

Etiketler: Blog
Ağustos 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR