Çocukların Beden Sağlığı İçin Kreş Okul Çantaları Ne Ağırlıkta Olmalıdır?

Çocukların Beden Sağlığı İçin Kreş Okul Çantaları Ne Ağırlıkta Olmalıdır?

Kreş okul çantası satın alırken, çocuğunuzun boy ve kilo uygunluğuna göre kullanım kolaylığı sağlayacak ürünlere özellikle yönelebilirsiniz. Çünkü çocukların okul çantalarının ağırlığı beden sağlıkları açısından ileride olumlu ya da olumsuz sonuçlar doğurabilir. 

Bu doğrultuda bakıldığında ortalama bir kreş okul çantası ağırlığı, çocuğun ağırlığıyla da paralel olarak, %10 ila %20 arasında yüke sahip olmalıdır. Bu yükün artması, çocuğun bel ve omuz yapısında rahatsızlıklara, beden anatomisinde sorunlara neden olabilir. 

Çanta markaları çocuğunuzun beden sağlığını korumak ve çanta taşımaktan dolayı oluşabilecek sorunları minimuma indirmek için çekçek mekanizması olan alternatif kreş okul çantası modelleri geliştirmiştir.

                          

Okul Yükünü Çocuklarınız Değil, Çekçekli Okul Çantası Taşısın

Özellikle ilk ve ortaokul çağındaki öğrencilerin okul yükleri, çocukların bedensel olarak zorlanmalarına ve yorulmalarına sebep olabiliyor. Bu nedenle yüklerini hafifletmek için üretilmiş olan çekçekli çanta modelleri, diğer kreş okul çantası modellerine nazaran daha çok tercih edilmektedir.  

eBavul içerisinde çocuğunuzun omurga sağlığı düşünülerek, dikkatle seçilmiş çekçekli okul çantası kreş dönemindeki çocuklardan tutun ortaokul öğrencilerine kadar geniş bir yaş aralığı tarafından kullanılan modeller arasındadır.

  • Örneğin, “United Colors of Benetton Çekçekli Anaokulu Çantası” kreş okul çanta modeli, çıkarılabilir çekçek mekanizması ile çocuğunuza çok yönlü bir kullanım sunmaktadır. Çocuğunuz, yükü ağır olduğunda çekçek mekanizmasını kullanarak çantayı sürükleyebilir; hafif olduğu günlerde ise çekçek mekanizmasını çıkararak, ayarlanabilir dolgulu omuz askısını takarak sırt çantası olarak kullanabilir. Kreş okul çantası; tek bölmeli geniş ana gövde, yan cepler ve ön bölme ile 250 gr. yük taşıma kapasitesine sahiptir. 
  • “Minnie Çekçekli Anaokulu Çantası” kreş okul çanta modeli ise kız çocukları için özel olarak tasarlanmıştır. İkili kullanım imkânı sunan bu kreş okul çantası modeli de kızınızın keyifle ve severek kullanmak isteyeceği çekçekli modeller arasında yer alıyor. 

Çocukları Çanta Kullanmaya Motive Edecek Modeller

Çocukları çanta kullanmaya motive eden noktalar arasında, cinsiyete göre desen ve renk seçimi gelmektedir. Erkek çocuklarının renk olarak genellikle mavi, lacivert, siyah gibi daha ağır ve koyu tonlar tercih ettikleri görülüyor.

  • Karakter temalı kreş okul çanta modeli (“Cars Anaokulu Çantası Brick Fun” gibi) ile “Gs Anaokulu Çantası Brick Footballer” kreş okul çanta modelleri, erkek çocuklarının en çok tercih ettiği modeller arasındadır.

Kız çocuklarının ise genellikle sarı, pembe, mor gibi daha yumuşak ve aydınlık tonlar ile sevdikleri çizgi film karakterlerinin (Barbie gibi) olduğu modelleri tercih ettikleri biliniyor. 

  • “Frozen Anaokulu Çantası Brick Destiny is Call” kreş okul sırt çantası modeli kız çocuklarının en çok tercih ettiği çizgi film karakterlerindendir. Bir ana gövde ve iki yan gözden oluşan modelle, kızınızın okul ihtiyaçlarını rahatça taşıyabilir. Özellikle, sırt ve askısında bulunan dolgu yapısı çocuğunuzun omuz ve sırt sağlığı dikkate alınarak üretilmiştir. 

Daha fazla kreş okul çanta modelleri için eBavul sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 








 
Etiketler: kreş okul çantası, kreş okul çantası modelleri, çekçekli okul çantası kreş, kreş okul çanta
Mart 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR