Çocuk Okul Çantalarının Favori Parçaları: Tek Gözlü Kalem Kutusu

Çocuk Okul Çantalarının Favori Parçaları: Tek Gözlü Kalem Kutusu

 

Genel bir amacı olsa da içine konulanlar noktasında kişiden kişiye değişiklik gösteren kalem kutuları, genellikle çocukların okul çantalarını süsleyen yegâne parçalardır. Çok gözlü veya tek gözlü kalem kutusu olarak farklı çeşitleri bulunan bu eşya neymiş, gelin önce tarih sahnesindeki doğumuyla tanımaya başlayalım. 

 

Kalem Kutularının Tarihi
 

Günümüzde çoğu çocuk kalem kutusu dikdörtgen şeklindedir. Fakat ilk kalem kutularının silindirik veya yuvarlak olduğu biliniyor. 1800’lü yılların ikinci yarısına bakıldığında Londra’da, teleskopik kalemlerin bulunmasından dolayı gümüş kalem kutularının yapıldığı bilinmektedir. Yine bu süreçte Çin’de, metal ve ahşap malzemelerin olduğu kalem kutuları da üretilmiştir. Çin’de üretilen bu ürünler zamanla, evrensel ticaret ağının bir parçası olmuştur. 

Kalem kutusunun ilk patenti ise 1946 yılında Pearl Amoth tarafından, ABD’de alındı. 1950’li yıllara geldiğinde ise bankaların müşterilerine kalem kutuları hediye ettiği, bu amaçla üretilen kalem kutuları olduğu biliniyor. 

Geçmişten bugüne bakıldığında, çocuk kalem kutuları 200 yıldan uzun süredir kullanılagelmiş vaziyette…

 

Kalemlikte Bulunması Gerekenler
 

Kalem kutuları içerisinde; kurşun kalem, kırmızı kalem, tükenmez kalem, fosforlu kalem, silgi, kalemtıraş, cetvel, uçlu kalem, uç gibi eşyalar temel elemanlardır.

Ancak ek olarak; daksil, uhu, bant, yapışkanlı kâğıt gibi malzemeler de ihtiyaca göre konulabiliyor. 

Bütün bu okul malzemelerini sığdırmak için büyük kalem kutularına ihtiyaç yoktur. Tek gözlü kalem kutusu modelleri de çocukların ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilir. 

Gelin isterseniz uygun ve kaliteli tek gözlü kalemlik modellerine bir göz atalım…

 

Kullanışlı ve Portatif Çocuk Kalem Kutuları eBavul’da!
 

Eastpak, United Colors of Benetton, Cambridge Polo Club gibi birçok markanın ürünlerinin yer aldığı eBavul sitemizde, onlarca tek gözlü kalem kutusu modelleri ve markalarını inceleyebilirsiniz. 

Ancak ebat olarak ve özellik olarak değişiklik gösteren tek gözlü kalemlik modelleri arasında kaldıysanız, sizin işinizi kolaylaştırmak adına gelin isterseniz birkaç genel modeli birlikte inceleyelim.
 

  • “United Colors of Benetton Kalemlik 70743” tek gözlü kalem kutusu, özellikle dış tasarımıyla bütün ilgiyi üstüne toplamaktadır. 19 x 7 x 7 cm ebatlarında olan tek gözlü kalemlik, geniş bir iç bölmeye sahiptir. Kalem kutusunda bulunması gereken temel araçları kapsayabilecek bir iç yapısı vardır. Tek gözlü kalem kutusu modelinin en dikkat çekici özelliği, suya karşı dayanıklı bir kumaşla üretilmiş olmasıdır. 
 
  • “Cambridge Polo Club Tek Gözlü Nubuk Kalemlik 40040 Kırmızı” tek gözlü kalemlik, 19 x 6 x 6 cm. ebatlarında sade bir modeldir. Pembe, mor ve kırmızı renk seçeneklerinin olduğu bu tek gözlü kalem kutusu modelinin, diğer modellere nazaran iç hacmi biraz daha düşüktür. Ancak kumaş dokusu ve yine aynı markanın kadife kalemlik modelleri, kumaş dokusunu hissetmek isteyenler için ve sadece yapısından ötürü tercih edilebilir. 
 
  • Ancak, “Eastpak Oval Sıngle Brıze Navy Kalem Çantası & VFE-EK000717K821” tek gözlü kalemlik modeli, 22 x 9 x 5 cm. ebat yapısı ile birçok okul malzemenizi içinde barındıracak genişliğe sahiptir. Diğer kalem kutu modellerinden farklı olarak, dahili kalem düzenleyici bölmesine sahip olması, Eastpak tek gözlü kalem kutusu modelini daha kullanışlı kılmaktadır. En çok kullandığınız kalemlerinizi kalem düzenleyici bölmesine takarak kalem arama derdinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda fermuarlı özel başlık gözüne de küçük not kağıtlarınızı veya uç gibi malzemelerinizi koyabilirsiniz. 


Tek gözlü kalemlik modeli fiyatları ve çok daha fazla çeşit için eBavul sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.





 
Etiketler: Çocuk Okul Çantalarının Favori Parçaları: Tek Gözlü Kalem Kutusu
Mart 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR